Başkan Yılmaz: Vatandaş dalkavukluğuna karşıyım

Başkan Yılmaz: Vatandaş dalkavukluğuna karşıyım

4.10.2022 12:40:15

CHP İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Melih Yıldız'ın, dünkü mecliste gündem dışı söz alıp Kırsal Mahalle Sınırlarında revize yapılması teklifi üzerine Başkan Volkan Yılmaz, “ Şikayetler değerlendirilecek”derken, “Ben vatandaş dalkavukluğuna sonuna kadar karşıyım. Bu ülkede oy uğuruna her şey yapılmamalı” diye de ekledi.

CHP Grubundan gündem dışı olarak söz alan Melih Yıldız'ın değindiği üç konudan biri Kırsal Mahalle Statüsü sınırlarına yönelik yeniden düzenleme talebine ilişkindi.fbb5ba59-d9f0-4539-817b-8cc83fc70e88
YILDIZ: SINIRLARIN TEKRAR REVİZE EDİLMESİNİ TEKLİF EDİYORUZ
Yıldız, “Meclisimiz tarafından Kırsal Mahalle Yasası sınırlarını yanılmıyorsam 2021 yılı Kasım ayı gibi belirledik ve İBB'ye gönderdik. Fakat vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusuna Kırsal Mahalle sınırları dışında kalan vatandaşlarımızın, getirilen muafiyetlerden yararlanamadığı ve mağduriyetin oluştuğu tespitini yapmış durumdayız. Bu konuyu gündeme alırsak sınırların tekrar revize edilmesini teklif ediyoruz. Konunun gündeme alınıp tekrar gözden geçirilip eğer gözümüzden kaçmış, atlamış olduğumuz konu varsa bu vatandaşlarımızın, bu konutların ve aboneliklerin de kırsal mahalle sınırları içerisine alınmasını teklif ediyoruz. Üreticilerimizin önemli mağduriyetleri var” dedi.
YILMAZ: İBB, EN AZ 2,5 YIL KÖYLÜYE BORÇLU
Yıldız'ın teklifine cevap veren Başkan Volkan Yılmaz, süreç hakkında şunları söyledi: “İBB, 2019 yılı Kasım ayından beri ayak sürüyüp, çiftçinin, hayvancının ucuz su kullanması noktasında köylüye borçlu. Bu köylüye en az 2.5 yıl borçlusunuz ama ayak diremeye devam ediyorsunuz.
Kırsal Mahalle Yasası için hep beraber toplanıldı ve çok titiz bir çalışma yapıldı. Tabi bu çalışmanın optimal olması düşünebilir ama herkesi memnun edebilecek bir çalışma olması da imkansız. Köye bir yerleşik alan tanımlıyorsunuz, sonradan yapılan villalar ve çiftlik evleri aynı ucuz sudan faydalanmak istiyor. Oysa ki bunun çıkış noktası nedir? Kırsal hayatın, köyün yerleşik alanının bu indirimlerden faydalanması. Aksi takdirde yine Bakırköy'deki yüzme havuzuyla Silivri köylerindeki marulu ve hayvanı sulayan su aynı fiyat olamaz derken, Çeltik'teki villadaki yüzme havuzu ile Çeltik'teki ahırda yetiştirilen hayvanları sulayan su da aynı fiyat olamaz. Biz bunu da eleştiririz.
“OY UĞURUNA HER ŞEY YAPILMAMALI”
Ben vatandaş dalkavukluğuna sonuna kadar karşıyım. Bu ülkede oy uğuruna her şey yapılmamalı. ‘CHP ne veriyorsa biz iki katını verelim, diğer parti ne veriyorsa biz bir fazlasını verelim', diye de yaklaşmıyorum.b50081dc-4725-4294-aac5-f43c96fbc89b
“ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLECEK”
Bununla ilgili şikayetler Başkan Yardımcımız Emre Sarısaltıkoğlu'nda toplanıyor. Mesai arkadaşlarım bir değerlendirme yapacak. Ondan sonra meclis üyelerimizle bir komisyon marifetiyle bunun değerlendirmesini yapabiliriz.
“KÖYLÜYE ZORLUK ÇIKARMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ”
Mesela Çeltik veya Alipaşa'da yaşayan bir vatandaşımız, torunun Silivri merkezdeki bir okula kayıt işlemi ikametgahını Çeltik'ten merkeze aldırmış ama su faturası pahalı geliyor. ‘İkametgah şartı' diye bir şey çıkardınız. Allah aşkına yasa çıkmış yasa… Yerleşik alanı içerisinde olan kimseye sen suyu pahalı veremezsin. Siz bir ikametgah uydurmuşsunuz, İSKİ müdürüne git gel, dilekçe ver. Yine böyle zorluklarla devam ediyorsunuz.
“TARIMSAL FAALİYET YAPILAN BAHÇE ABONELİĞİNE PAHALI SU VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”
Bir şikayet daha var. Özellikle yine Çeltik Mahallesi'nden geldi. Eski dönemlerde indirimli su alınması için “bahçe aboneliği” diye İSKİ'de bir tanım yapılmış ve çiftçi bahçe abonesi olmuş. Evine 2 TL, bahçesine 11 TL geliyor. Bu bahçe aboneliklerini iptal edelim ve onlara yine bu indirimli su aboneliklerini verelim. Esas tarımsal faaliyet yapılan yerde bahçe aboneliğine pahalı su verilmesi doğru bir yaklaşım değil.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP